Rólunk

A Budai Magánzeneiskolában az a célunk, hogy az aktív zenélés örömét felfedeztessük tanítványainkkal. Mindezt, mindenek előtt szeretettel és kreatív törődéssel, egyedi módszerekkel érjük el a kellemes hangvételű órákon, kitűnő, fiatal művésztanárokkal, saját fejlesztésű, egyedi gyártású szemléltető eszközökkel, különleges kiegészítő hangszerekkel.

A gyerekekkel életkoruknak, érdeklődésüknek megfelelő zenéket ismertetünk meg, amelyeket  örömmel tanulnak, és amelyek zenei ismereteiket bővítik. A hagyományos gyermekdarabok mellett rajzfilmek, gyerekfilmek dallamait, ismert és népszerű könnyűzenei átiratokat is játszanak tanulóink.

Az elmúlt évek azt bizonyították, hogy a zeneórákon átéltek „kitartanak” a következő óráig, azaz olyan élménnyel gazdagodnak a gyerekek hétről hétre, amiből táplálkozhatnak, amire lehet a következő találkozásnál építeni.

Az órákon arra törekszünk, hogy a zenei ismereteken túl fejlődjön a gyerekek kreativitása, és olyan kompetenciáik, amelyek az élet más területein is hasznosak számukra. A zenélés, az együttes zenélés  kölcsönös tiszteletet, kölcsönös figyelmet kíván, melynek nyomán kialakul a tanulókban egy olyan gondolkodásmód és morál, ami elkíséri őket egész életükben.