Gyermek programok

DOBSHOW 2019

Koncertsorozat megnyitó buli március 9-én. DOBSHOW 11.00 és 15.00 órától.  

Boldog új évet

Nagyszerű, mesés, zenében gazdag 2018 után, nagyon nagy lendülettel ugrunk bele a 2019 -es évadba:) Sok meglepetéssel készülünk, január 7-én folytatjuk az oktatást. Az újdonságokról hamarosan beszámolunk, addig is jó pihenést és nemsokára találkozunk!  

A zene maga az ajándék

Így van, és szeretnénk, hogy mindenkihez eljusson, mert a zene közel hoz! Kupon vagy haza vihető hangszer! Lényeg, hogy zenéljünk vidáman, alkossunk sokat és szórakozzunk, tanuljunk egyszerre. Jövő héten még tanítunk, utána pedig elmegyünk pihenni és január 7-én folytatjuk.

Készülődés, ajándékok, öröm, zene

Itt járt nálunk is a Mikulás, hozott sok-sok finomságot, édességet, de főleg, gyönyörű előadást. Fuvolisták és klarinétosok ajándékoztak meg minket egy igazi karácsonyi hangvételű mesés koncerttel. A gyerekek és a felnőttek is játszottak, egészen fantasztikus volt. Köszönjük Nektek az élményt. Még tanítunk! December 21-én, pénteken fejezzük be az oktatást ebben a naptári évben és január 7-én folytatjuk a 2019-es évet. Január 3-án, 4-én pótlónapokat tartunk, a részleteket egyeztetjük minden kedves tanítványunkkal. Addig is jó készülődést és persze szuper zeneórákat továbbra is mindenkinek!  

Szülők zeneiskolája

Zenével nevelünk!

A BMZ kis csoportos, izgalmas felépítésű és tematikájú zenei fejlesztő foglalkozásaira várja a szülőket gyermekükkel. 

A foglalkozás hossza 45 perc.

Amit megtanítunk a családanyáknak, édesapáknak:

 • 1.Beszédfejlesztés énekléssel. Hogyan tudunk gyermekeinkhez szólni, hogyan tudjuk őket megnyugtatni, figyelmüket fenntartani énekléssel és gitárszóval. Foglalkozásainkon megtanítjuk a szülőket énekelni és gitározni. Így tanítványaink tanulnak meg énekelni és gitározni, egy előre felépített rendszerben kommunikálni egymással és családtagjaikkal, hogy együtt vehessenek részt az offline életben, otthon.
 • 2.Zene, mozgás és vizualitás! Igazi előkészítő, igazi életre. Kiszakadni a mindennapokból, és megtanulni érzékelni, észlelni, befogadni, elfogadni, és felfogni a környezetünket. Saját módszerünket alkalmazva adjuk át tudásunkat és tapasztalatainkat a szülőknek, hogy tudjanak foglalkozni gyermekeikkel.
 • A foglalkozások időpontjai:
  • Kedd, csütörtök délelőtt 9.00-12.00 között
  • hétfő, szerda délután 14.00-18.00 között
 • Az órák otthona a budai magánzeneiskola, ahol elkötelezett szándékunk a gyerekeket és felnőtteket megszerettetni a zenélve, megismertetni milyen színes a világ, és milyen jó hatással van a zene az életünkre.

Foglalkozások szeptember a 24- ei héten indulnak.

Előfeltétel nincs, mi megtanítunk mindent.

 

szülők zeneiskolája 1bmz

szülők zeneiskolája bmz 2

Kis Jazzdobos Klub

A BMZ-ben különleges figyelmet szentelünk az óvodásoknak, mivel 3,5 – 7 éves korban tehetünk legtöbbet a gyerekek képességeinek fejlődéséért, készségeik kialakulásáért.

Zeneiskolánkban nem a hagyományos, óvodások számára szervezett, művelődési házakban, zenei óvodákban elérhető, nagylétszámú csoportokban oktatott gyerekprogramot kínálunk, hanem a hangszerek bizonyos csoportja és kombinációja köré épített, egyéni és kislétszámú csoportokra kialakított zenei nevelési módszert, melyet a Kis Jazzdobos Klub keretében oktatunk.

Az alaphangszer a dob, a klasszikus dobfelszerelés, a jazzdob illetve különleges ütőhangszerek, melyek egyedi használatához mozgást és alkalmanként hangadást kombinálunk.

Aki dob tanulással kezd, később minden hangszeren hatalmas előnnyel indul, érdemes tehát alaphangszerként tekinteni a dobolást nem csak fiúk, hanem lányok esetében is!

shutterstock_kisdobos

 

Miért érdemes beíratni a gyerekeket a Kis Jazzdobos Klubba?

A módszer egyszerre hatékony és élvezetes a gyerekek számára, fontos , hogy játékosan, nem helyhez kötve, fantáziájukat használva de mégis rendszert tanulva fejlődjenek képességeik. Nem pusztán zenei képességek fejlődéséről van szó, hiszen az óvodáskori, az iskolai életre történő felkészítéshez szükséges testismeret, mozgáskoordináció, figyelemmegosztás, koncentráció, a memória és sok más készség fejlődik.

Miért válasszuk első hangszerként a dobot, a dobfelszerelést?

A gyermek fokozatos öntudatra ébredése, önkifejezési vágyának eszköze lehet a hangszerjáték, ezek közül is azok a hangszerek, amelyek megszólaltatása szinte azonnal sikerélményt, zenei élményt jelent számára. Ilyen hangszer,  sőt  hangszeregyüttes  a dobfelszerelés a cintányérokkal.

A dobfelszerelés mellett ülve, miközben a gyerek játszik a hangszeren, a zene által irányítva egyfajtamozgásigényt is kielégít, a ritmuszene keretein belül megélheti kreativitását. Két kézzel, két lábbal összehangolt tevékenységet végez, miközben ritmust szólaltat meg, különböző tempókat vesz át, differenciál, összegez, figyel a másikra és fontos, hogy önálló szerepe van.

 Mi a célja a doboktatásnak ebben az életkorban?

 • Az életkori sajátosságoknak megfelelő, a zene megszólaltatásához szükségeshangszertechnikai készségek kialakítása
 • a zenei ismeretek fokról-fokra történő elsajátítása
 • a zenei tevékenység  tudatosítása
 • az aktív zenélés örömének átélése!

Nyári Zenetáborok

Gyere el nyári zenetáborainkba!

Hangszerválasztás, alkotás és szórakozás!

Kis csoportos foglalkozások 5-8 korosztálynak és 9-13 éveseknek 

Gitártábor

Dobtábor

Hang-os zenés foglalkozás

Amivel mindenképp találkozhatsz: zongora, fuvola, miniszaxofon, szaxofon, cselló, hegedű, dob, klarinét, gitár, elektromos gotár, basszus gitár, ének, rap, vibrafon, marimba, egzotikus hangszerek,

bandázás, zeneszerzés, stúdiózás, lemezfelvétel, klipforgatás, nagyon sok játék az udvaron,

“végtelen millió kidobós és vízibombaparty”

A táborok időpontjai 2019 nyarán:

JÚNIUS 24-28

JÚLIUS 1-5

JÚLIUS 8-12

AUGUSZTUS 26- 30

A programok kezdése REGGEL 9.00

A programok vége DÉLUTÁN 17.00

https://www.youtube.com/watch?v=T46V3iNlGnc

Tanulj meg akusztikus és elektromos gitáron, valamint basszusgitáron játszani kreatív óráinkon és zenekari foglalkozásainkon.

Az egész napos közös alkotó munka során megismerheted, hogy milyen egy zenekar és saját dalokat szerezhetsz velünk együtt!

 

Pihenésképp finomakat ebédelünk, sportolunk, játszunk a kertben, majd ismét a húrok közé csapunk.

 

RITMUS, ZENE, DOBOLÁS MEGÁLLÍTHATATLANUL!

Interaktív zenei foglalkozások keretében élményközpontú oktatással vezetünk be a dobolás rejtelmeibe, elismert tanáraink segítségével, kis csoportos foglalkozásainkon.

 

Aktív kerti foglalkozások, “végtelen millió játék” egész napos ellátás, feledhetetlen zenei élmények!

 

ÍRJ VELÜNK ZENÉKET KEDVENC FILMJEIDHEZ, VIDEÓIDHOZ, MESÉIDHEZ, RAJZAIDHOZ!

A hang-os foglalkozásainkon lehetőséged van kipróbálni a hangszereinket, így könnyedén megtatlálhatod kedvencedet.

Az aktív zenélés mellett nagy szerepet kap a sportolás és a szórakozás is, sőt a pocakok sem maradnak üresen, hiszen egész napos étkezéssel várjuk a JÖVŐ ZENÉSZEIT.

 

Beiratkozom

Egy új metodikájú színtársulat, egy új forma, egy új iskola, ahol megismerkedünk az élet különböző helyzeteivel, és megtanuljuk számtalan módon kommunikálni, eljátszani, megoldani és egy kis humort csempészni a témakörökbe.

Saját színpadunkon felépítjük saját történeteinket, amelyet együtt írunk a gyerekekkel, így saját forgatókönyvet hozunk létre, felépítünk egy saját látványvilágot,  minden irányban mozdítható díszletet, prózát, zenét, hang és fény effekteket, egyszóval mindent, ami ma offline történik, internet és kütyü nélkül. Élményben, sikerekben gazdag, szórakoztató közösségi színtér, ahol a gyermekek állnak a központban, jegyek és osztályzás nélkül.

Várunk új társulatunkban, ami egy alkotó és szórakoztató műhely, ahol valódi élményben lehet része minden gyermeknek, ahol fontos a tudásbázis, az empirikus tapasztalat és a problémamegoldó készség fejlesztése.

Bemutató órák, nyílt nap időpontjai hamarosan felkerülnek honlapunkra.
Kurzusok 2019 nyarától indulnak tábor formájában, szeptembertől pedig indul az évad!


Csoportos foglakozások hétköznaponként délután nagyoknak 7-10 éves korig és 11-15 éves korig

Csoportos foglakozások hétköznaponként délelőtt kicsi óriásoknak 4-6 éves korig
Színpadi játék szombatonként egész nap.

Óraszám hetente 2x 60 perc, 
Az órák tematikái:

 • kommunikáció
 • magyar nyelv, próza
 • rendezés
 • forgatókönyv
 • rajz, grafikai megjelenés
 • díszlet
 • jelmez
 • hang és vizuális effektek
 • a gyermekek alkotásai megjelennek saját újságunkban
 • előadás a kurzus végén

 

Helyszín a Budai Magánzeneiskola Comic play saját színtere és tantermei.

Az iskola növendékei tandíjat kötelesek fizetni.
Tandíj havonta: 15.000 Ft/ Fő
A tandíj tartalmaz minden költséget, minden kelléket, jelmezt díszletet, és felmerülő költséget

 

Részletek hamarosan, bármilyen kérdés felmerül írjatok, hívjatok bátran, mert egy egészen fantasztikus világot építünk fel együtt!

Beiratkozom a COMICPLAY Budai Gyermek Színtársulatba

Name (required)

E-mail (required)

Text