Gyermek programok

Matiné

Indul a Matiné előadás sorozat!

A BMZ-ben különösképpen nagy hangsúlyt fektetünk a hangszerek megismertetésére, illetve magára a hangszerválasztó folyamatra.
A legfontosabbak egyike a próbaóra, utána meg próbaóra, ameddig meg nem találtuk közösen a legmegfelelőbb hangszert, amelyet a gyermekek választanak.

A kicsiknek most bemutatásra kerülnek a hangszerek Matiné előadás formájában,
amely zenés mesélés és viccelődés.
Az előadások 2020 januárjában indulnak, melyre a következő portálon lehet belépőket vásárolni.

https://www.jegy.hu/program/matine-marcival-az-elvarazsolt-dobmanok-kastelya-111094

Matiné Marcival.
A BMZ bemutatja, Az elvarázsolt Dobmanók kastélya.

Engedjétek meg kicsik és nagyok, hogy bevezessünk titeket a Dobmanók országába. Ők is itt élnek köztünk, de mégis nehéz őket észrevenni. Most azonban segítünk nektek megtalálni őket.

Betekinthettek a Dobmanók mindennapjaiba. A reggeli ébredésüktől kezdve az egész napos tevékenységeiken át az esti nagy közös muzsikálásig.

Megmutatjuk varázslatos tárgyaikat és elhozzuk nektek legbecsesebb kincsüket, a Nagy Varázsdobot. Belépünk a hatalmas kastélyba is, és minden hangszert megmutatunk Nektek.

Az előadás után ti is kipróbálhatjátok minden játékukat és hangszerüket.

Tartsatok velünk ezen az izgalmas kiránduláson és fedezzük fel együtt a Dobmanók varázslatos világát!

Kis Jazzdobos Klub

A BMZ-ben különleges figyelmet szentelünk az óvodásoknak, mivel 3,5 – 7 éves korban tehetünk legtöbbet a gyerekek képességeinek fejlődéséért, készségeik kialakulásáért.

Zeneiskolánkban nem a hagyományos, óvodások számára szervezett, művelődési házakban, zenei óvodákban elérhető, nagylétszámú csoportokban oktatott gyerekprogramot kínálunk, hanem a hangszerek bizonyos csoportja és kombinációja köré épített, egyéni és kislétszámú csoportokra kialakított zenei nevelési módszert, melyet a Kis Jazzdobos Klub keretében oktatunk.

Az alaphangszer a dob, a klasszikus dobfelszerelés, a jazzdob illetve különleges ütőhangszerek, melyek egyedi használatához mozgást és alkalmanként hangadást kombinálunk.

Aki dob tanulással kezd, később minden hangszeren hatalmas előnnyel indul, érdemes tehát alaphangszerként tekinteni a dobolást nem csak fiúk, hanem lányok esetében is!

shutterstock_kisdobos

Miért érdemes beíratni a gyerekeket a Kis Jazzdobos Klubba?

A módszer egyszerre hatékony és élvezetes a gyerekek számára, fontos , hogy játékosan, nem helyhez kötve, fantáziájukat használva de mégis rendszert tanulva fejlődjenek képességeik. Nem pusztán zenei képességek fejlődéséről van szó, hiszen az óvodáskori, az iskolai életre történő felkészítéshez szükséges testismeret, mozgáskoordináció, figyelemmegosztás, koncentráció, a memória és sok más készség fejlődik.

Miért válasszuk első hangszerként a dobot, a dobfelszerelést?

A gyermek fokozatos öntudatra ébredése, önkifejezési vágyának eszköze lehet a hangszerjáték, ezek közül is azok a hangszerek, amelyek megszólaltatása szinte azonnal sikerélményt, zenei élményt jelent számára. Ilyen hangszer,  sőt  hangszeregyüttes  a dobfelszerelés a cintányérokkal.

A dobfelszerelés mellett ülve, miközben a gyerek játszik a hangszeren, a zene által irányítva egyfajtamozgásigényt is kielégít, a ritmuszene keretein belül megélheti kreativitását. Két kézzel, két lábbal összehangolt tevékenységet végez, miközben ritmust szólaltat meg, különböző tempókat vesz át, differenciál, összegez, figyel a másikra és fontos, hogy önálló szerepe van.

 Mi a célja a doboktatásnak ebben az életkorban?

 • Az életkori sajátosságoknak megfelelő, a zene megszólaltatásához szükségeshangszertechnikai készségek kialakítása
 • a zenei ismeretek fokról-fokra történő elsajátítása
 • a zenei tevékenység  tudatosítása
 • az aktív zenélés örömének átélése!

Őszi és Nyári Zenetáborok

Gyere el őszi és nyári zenetáborainkba!

Hangszerválasztás, alkotás és szórakozás!

Kis csoportos foglalkozások 5-8 korosztálynak és 9-13 éveseknek 

Gitártábor

Dobtábor

Hang-os zenés foglalkozás

Amivel mindenképp találkozhatsz: zongora, hegedű, dob, klarinét, gitár, elektromos gotár, basszus gitár, ének, rap, fuvola, miniszaxofon, szaxofon, cselló, vibrafon, marimba- ütős hangszerek.

bandázás, zeneszerzés, stúdiózás, koncertezés, pingpongozás, fagyizás és nagyon sok játék az udvaron!

“végtelen millió kidobós és vízibombaparty” ha az idő engedi!

Az adott helyzetben fertőtlenítve és személyre szabottan kapnak a gyerekek hangszert és minden egyéb kiegészítő eszközt , ahogy a helyzet megköveteli.

Őszi Zenetábor időpont:
2020.10.26- 10.30

A táborok időpontjai 2021 nyarán:

június 21-25
június 28-július 2
július 5- 9
július 12-16
július 19-23
augusztus 23-27

A programok kezdése REGGEL 9.00

A programok vége DÉLUTÁN 17.00

A tábor ára:
50.000 Ft

https://www.youtube.com/watch?v=T46V3iNlGnc

Tanulj meg akusztikus és elektromos gitáron, valamint basszusgitáron játszani kreatív óráinkon és zenekari foglalkozásainkon.

Az egész napos közös alkotó munka során megismerheted, hogy milyen egy zenekar és saját dalokat szerezhetsz velünk együtt!

Pihenésképp finomakat ebédelünk, sportolunk, játszunk a kertben, majd ismét a húrok közé csapunk.

RITMUS, ZENE, DOBOLÁS MEGÁLLÍTHATATLANUL!

Interaktív zenei foglalkozások keretében élményközpontú oktatással vezetünk be a dobolás rejtelmeibe, elismert tanáraink segítségével, kis csoportos foglalkozásainkon.

Aktív kerti foglalkozások, “végtelen millió játék” egész napos ellátás, feledhetetlen zenei élmények!

ÍRJ VELÜNK ZENÉKET KEDVENC FILMJEIDHEZ, VIDEÓIDHOZ, MESÉIDHEZ, RAJZAIDHOZ!

A hang-os foglalkozásainkon lehetőséged van kipróbálni a hangszereinket, így könnyedén megtatlálhatod kedvencedet.

Az aktív zenélés mellett nagy szerepet kap a sportolás és a szórakozás is, sőt a pocakok sem maradnak üresen, hiszen egész napos étkezéssel várjuk a JÖVŐ ZENÉSZEIT.

Beiratkozom

Egy új metodikájú színtársulat, egy új forma, egy új iskola, ahol megismerkedünk az élet különböző helyzeteivel, és megtanuljuk számtalan módon kifejezni, eljátszani, megoldani és egy kis humort csempészni a témakörökbe.

Saját színpadunkon felépítjük saját történeteinket, amelyet együtt írunk a gyerekekkel, így saját forgatókönyvet hozunk létre, felépítünk egy saját látványvilágot,  minden irányban mozdítható díszletet, prózát, zenét, hang és fény effekteket, egyszóval mindent, ami ma offline történik, internet és kütyü nélkül. Élményben, sikerekben gazdag, szórakoztató közösségi színtér, ahol a gyermekek állnak a központban, jegyek és osztályzás nélkül. Egy olyan aktív kikapcsolódás, ami telefon nélkül történik.


Várunk új társulatunkban, ami egy alkotó és szórakoztató műhely, ahol valódi élményben lehet része minden gyermeknek, ahol fontos a tudásbázis, a
z empirikus tapasztalat, a reális tudás és a problémamegoldó készség fejlesztése.
Kurzusok 2019 nyarától indulnak tábor formájában, szeptembertől pedig indul az évad!

Életképek a táborainkból a bejegyzés alján található:)

Helyszín a Budai Magánzeneiskola területe, a Comicplay saját színháza és tantermei.

Az iskola növendékei tandíjat kötelesek fizetni.
Tandíj havonta: ÓRASZÁMTÓL FÜGGŐEN 10.000 Ft ILLETVE 20.000 Ft /HÓ.

A BMZ TANULÓI 20% KEDVEZMÉNYBEN RÉSZESÜLNEK.

A tandíj tartalmaz minden költséget, minden kelléket, jelmezt díszletet, és egyéb felmerülő költségeket.

2020 nyári táborok:

JÚLIUS 20-24

A programok kezdése REGGEL 9.00

A programok vége DÉLUTÁN 17.00

A tábor ára:
50.000 Ft

2019-2020 évad szeptembert 23 -án indul.
Várjuk szeretettel jelentkezőinket színi kurzusunkra is!

Csoportos foglakozások hétköznaponként délután nagyoknak 7-10 éves korig és 11-15 éves korig.
Csoportos foglalkozások a színpadon!
Kedden 16.30-18.00 között
Szerdán 15.00-18.00 között
Pénteken 15.00-18.00 között

Óraszám hetente 1x 60 vagy 2x 60 perc függően a kortól és az egyéb fakultatív beosztásoktól.
Az órák tematikái:

 • színészet
 • rendezés
 • forgatókönyvírás
 • rajz, grafikai megjelenés
 • díszlet, jelmez készítés
 • színpadi mozgás
 • modern tánc
 • hang és vizuális effektek kezelése
 • a gyermekek alkotásai megjelennek saját képregényünkben
 • előadás a kurzus végén

Beiratkozom a COMICPLAY Budai Gyermek Színtársulatba

Name (required)

E-mail (required)

Text

Csapatépítő

Miért a zene?

Nincs olyan ember, aki ne lenne fogékony a zenére, ne lenne ritmusérzéke, hallása, csak meg kell találni azt a módszert, ami egyénileg szükséges, és meg kell teremteni azt a légkört, amiben a zenei tehetség kibontakozhat. Soha nem késő elkezdeni a zenetanulást, de természetesen az elérendő cél, pontos meghatározása szükséges.

A Budai Magánzeneiskola speciális zenei módszere, a zene cégekre történő modellezése valamint különleges hangszerállománya bevonásával, professzionális színpadon, csapatépítőket tart a megrendelő cégek egyéni felkérése alapján, az adott cég felépítése, profilja, portfóliója valamint egyedi igényei alapján.


Miben segít a zenei tréning

 • Fejlesztő hatású, mert egy adott pillanatban történik a zene megalkotása, együttesen, amely figyelemközpontú, a fókuszt a hang megalkotására és az egymásra való figyelemre helyezi.
 • Szórakoztató és egyben hatékony stresszoldó, a zenei hang megalkotásánál az emberi agy több területet is igénybe vesz, melynek finomságai feltöltik a hallgatót
  és a zenélő embert
 • A türelem, mely nagy erény teljes egészében része a zenének. Az egymásra való odafigyelés továbbá egymás meghallgatása a zenélés szerves része, mely a pontos irányadással van párhuzamba vonva. „A jó karmester mögött jól szól a zenekar”
 • A flow hatás közben minden érzékszerve kinyílik a zenésznek, egyszerre befogadó és műveltető, így a katarzis élmény végig jelen van.

A foglalkozás felépítése

 • ismerkedés egymással, kitűzzük a célokat és bemutatjuk a hangszereket
 • a program ismertetése után zenei alapfogalmakkal ismerkedünk meg
 • bemutatjuk a kommunikációs lehetőségeket, olyan eszköztárra történő figyelemfelkeltés, melyeket hangszereken keresztül végzünk, amely a minden napos munka során is alkalmazható, amely segítségével precízen végigvihetjük a kitűzött feladatokat
 • A hangszerekkel végezhető játékok során a rögtönzés alapelveit letisztázzuk és egymásnak adunk feladatokat, a melyeket a megrendelő cég struktúrájára alakítunk ki.
 • az egyéni attitűdök belehelyezésével jellemezzük a résztvevők viselkedését,
  a kommunikációs csatornát és feladatok helyes elvégzését, továbbá az felmerülő megoldások sokaságát
 • Az összes szükséges eszköz és instrukció által saját zenét komponálunk, melyet záráskép előadunk, továbbá több ismert slágert is megmutatunk a résztvevőknek
 • a „Zene közel hoz” szlogenünk teljes mértékben végigkíséri a foglalkozást
 • A foglalkozás végén együtt elemezzük az erősségeket, gyengeségeket, mit hogyan tudtunk megvalósítani, és az esetleges hibaforrásokat, melyekre megoldással szolgálunk
 • A megrendelők  és a résztvevők kellemes időtöltését zenével, aktív kikapcsolódással, feltöltődéssel és finom ételekkel, italokkal tesszük felejthetetlenné, együttműködő partnerünk ajánlataival, melyet áraink tartalmaznak.   


A program lebonyolítása

A csapatépítő két órás blokkokból tevődik össze, melynek hosszát a megrendelő igényei alapján állítunk össze. Rendszeres megrendelés esetén egyedi opciókat kínálunk.

A program helyszíne a BMZ saját színpada, ahol a résztvevők profi körülmények között egy nagyszabású flow élménnyel is gazdagodnak.

A közös együttműködést egy kis ajándékkal gazdagítjuk.

A program trénerei a Budai Magánzeneiskola elismert tanárai, a foglalkozás szakmai vezetője Urbán Marcell

2 órás csapatépítő csomag árajánlata:

 • 2 órás training 100.000 Ft + Áfa
 • a csapatépítőt magyar/ angol nyelven is levezeti a BMZ
 • az ár 12 fő ig érvényes