Elektronikus és Médiazeneszerzés

with Nincs hozzászólás

Alpár Balázs- elektronikus és médiazeneszerzés“Bach­ért vagy Stravinsky­ért ugyanúgy őszintén rajongok, mint Pat Metheny, a Dream Theatre, vagy az Infected Mushroom zenéjéért. Mindezeket a muzsikákat ­ műfajuktól függetlenül – nem csak hallgatni, de megérteni, megkomponálni és előadni is egyaránt szerettem volna, ezért zeneakadémiai komolyzenei zeneszerzés tanulmányaim mellett a jazz és a könnyű műfajok is mindig helyet kaptak.

Alpár Balázs a bécsi zeneakadémián tanult média zeneszerzést (alkalmazott zenét). A modern hangszínek, hangzásvilágok megértését, létrehozását pedig hangmérnöki tanulmányait segítették.

Ma már számos műfaji területen dolgozik főfoglalkozású zeneszerzőként, hangmérnökként, zenei producerként. Szimfonikus koncertdarabok, improvizatív jazz ­kompozíciók mellett nagyszámú film zenei, színházi és reklámzenei művet komponál.

A Művészetek Palotája és a Klasszik Rádió hang­arculatának megalkotója, a Kedd Animációs Stúdió állandó zeneszerzője és sound designere vagyok. Billentyűsként rendszeresen lépek színpadra a Fugato Orchestra és a Fele Királyság együttesek vezetőjeként.

Zeneoktatással 15 éve foglalkozik.

“Az oktatásban alapelvem, hogy első a zenélés öröme, a zenei felfedezések iránti vágy kialakítása. Minden további elmélet csak ezután, vagy ennek alárendelve következhet.”