Zenei Management képzés

with Nincs hozzászólás
 1. Miért más ez a képzés, mint a többi kulturális menedzserképző?

A Budai Magánzeneiskola Zenei értékközvetítés/Zenei menedzsment képzése – Magyarországon egyedüliként – kifejezetten az értékteremtő zenei műfajokkal (klasszikus zene, jazz és népzene/világzene) foglalkozik. A kurzus alapítói és oktatói vallják, hogy a modern klasszikus zene, jazz, illetve népzene/világzene olyan speciális termék, amelyet a közgazdaságtanból ismert marketing-eszközök segítségével kell piacra juttatni. Ugyanakkor az előadóművészetek menedzselése speciális kulturális ismereteket igényel, amelyekkel egy más területen dolgozó menedzser nem rendelkezik. Ezért kurzusunk mindvégig művészet közelben marad, miközben a legkorszerűbb menedzsment-ismereteket nyújtja.

Az elsődleges szempont a művészi minőség, ehhez társítjuk az ugyancsak minőségi gazdasági – management ismereteket , az alapvető angol nyelvi képzést és az elengedhetetlen zeneelméleti képzést. Az angol nyelv és a zeneoktatás több szinten folyik, alkalmazkodva a résztvevők előzetes tudásszintjéhez.

Az képzés során különválasztjuk az elméleti és gyakorlati oktatást, de természetesen valamennyi elméleti ismeretet bemutatunk, alkalmazunk és számon kérünk a gyakorlatban.

Az általános ismeretek bővítése mellett kitérünk a különböző zenei stílusokra, zenei műfajokra, hiszen speciális management illetve marketing eszközök alkalmazására van szükség a különböző zenei produkciók esetében.

A fentiek valamint az iskola együttműködő szakmai partnereinek múltja és elismertsége  garantálják a kurzus komplexitását.

Előadóink között nem csupán kulturális szakemberek és menedzserek, hanem a zenei menedzsment területén jártas előadóművészek is megtalálhatók.

 1. Kik jelentkezhetnek a kurzusra?

Klasszikus zene, jazz, illetve népzene/világzene  és a kulturális menedzseri pálya iránt érdeklődő, érettségizett jelentkezőket várunk.  Zenei előképzettség nem feltétel

 1. Mi lesz a kurzus órarendje, mi lesz a tananyag?

mgmt 2.2. kis változat

 1. Hogyan zajlik a szakmai gyakorlat?

A zene- tánc- és színházművészet számos intézményével napi kapcsolatban állunk, így hallgatóink több lehetőség közül választhatják ki, hogy mely intézményben szeretnék szakmai gyakorlatukat eltölteni. Fontos megjegyezni, hogy amennyiben tánc- vagy színházművészeti intézményt választanak, a gyakorlat abban az esetben is alapvetően a zenei tevékenységre irányul.

A tanfolyam célja  a gyakorlat, így az elméletben megismert, megtanult ismeretek gyakorlati alkalmazása prioritást élvez.

 • zenei hordozó eszközökön történő publikálás
 • reklámanyag összeállítása
 • videó stábbal való együttműködés
 • rendezvény összeállítása, megszervezése és kivitelezése
 • idegen nyelvű impresszálás

A BMZ Magánzeneiskola és partnerei garantálják, hogy a legkorszerűbb eszközök segítségével sajátítsák el tanulóink a tananyagot. Együttműködő partnereink kiemelkedő fontosságú szerepet töltenek be Európa zenei életében. A külső gyakorlati helyszínek fontos szerepet töltenek be iskolánk tantervében és a tudás átadásában.

A BMZ Magánzeneiskola lehetőséget nyújt tanulói számára az órákon kívüli gyakorlásra szaktantermeiben.

 1. Kurzus alapító szakmai vezető

A kurzus szakmai vezetője Retkes Attila zenetörténész, közgazdász. Diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen és a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte. Dolgozott zenei szakújságíróként, rádiós műsorigazgatóként, televíziós producerként, a Raiffeisen Jazz Klub koncertsorozat vezetőjeként, a Művészetek Palotája programszerkesztőjeként és a Magyar Állami Operaház főigazgatói szaktanácsadójaként. Jelenleg zenei lap- és könyvkiadással, koncertrendezéssel foglalkozik, illetve tanít a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen.

 

 1. Kurzus alapító képzési vezető:

A BMZ Magánzeneiskola vezetője, Urbán Marcell közgazdász diplomát szerzett német nyelven a Budapesti Gazdasági Főiskolán majd jazzdob előadóművész diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A BMZ Magánzeneiskola felépítésén és működtetésén kívül színházakban zenél, jazz formációk muzsikusa, hangfelvételek készítését koordinálja ,rendezvényeket szervez, partnerkapcsolatokat épít a zenei és a gazdasági élet szereplői között.

 1. Tanfolyamzárás, tanúsítvány, szakmai ajánlás

A kurzus anyagából a tanulók beszámolnak, teljesítményüket szövegesen értékelik az egyes előadók. A Zenei értékközvetítés/Zenei menedzsment két szemeszteres kurzus elvégzését a BMZ  Magánzeneiskola saját jogkörében tanúsítja; a résztvevők a kurzus elvégzéséről tanúsítványt, valamint szakmai kompetenciájukat tanúsító ajánlást kapnak magyar és angol/német nyelven.

 1. Mit nyerhetnek a kurzus résztvevői?

Magabiztos tudást, általános tájékozottságot, kapcsolati tőkét, a zenei menedzser tanfolyamot valamint a záróvizsgát teljesítők pedig olyan szakmai hátteret, amely a továbbiakban is segíti a munkájukat.

zenei mgmt felt 2.2 kicsi